This user account status is Approved

Kunst, cultuur en communicatie slingeren als een rode draad door Erica's leven. In 1969 begon haar loopbaan bij de gemeente Eindhoven, afdeling Voorlichting en Representatie. Ze volgde haar belangstelling voor de beeldende kunst in het Van Abbemuseum als secretaresse van Rudi Fuchs. Twintig jaar was Erica verantwoordelijk voor de communicatie in Parktheater Eindhoven, waar zij haar diploma BA Communicatie behaalde. Enkele jaren was Erica reisleidster in Italië. In 2016 behaalde ze haar Masterdiploma kunstgeschiedenis. Erica’s bijzondere interesse gaat uit naar de beeldende kunst en architectuur uit de renaissance en de barok.
Eerder was Erica al actief voor de Henri van Abbe Stichting: in haar functie als communicatieadviseur in het Parktheater heeft zij in 2006 tekstuele en fotografische bijdragen geleverd aan de realisatie van het boek Van Parktheater tot TU/e en heeft zij mede bewerkstelligd dat een grote oplage door het theater werd afgenomen. In 2009 heeft zij zich als lid van Lionsclub Eindhoven Wodancella ingezet om middelen te genereren voor de realisatie van de windvaan de Olifant op het hoekpand van de Heuvelgalerie.

• lid van het Dagelijks Bestuur
  • voorzitter van de volgende werkgroepen: Communicatie