De voortgang bij het  zichtbaar te maken van de geschiedenis van de stad Eindhoven blijkt veel tegenwerking van de gemeente te ondervinden:
-kaart van Hoogenberg in tegels (verf etc.) op de Markt in het centrum.
-zichtbaar maken van plaatsen die Vincent van Gogh afbeeldde in zijn werken.
-het plaatsen van bordjes/schildjes op interessante panden en objecten.
De groep is zit vol ideeën, maar de uitvoering loopt vast in een stroperig, ambtelijk apparaat. De plattegrond op de Markt zien ze niet zitten, omdat de verf slijt en er een rommelig beeld zou ontstaan. Het beeld van Van Gogh bij de Gennepermolen moet wachten  op de ontwikkelingsplannen voor het gebied. Opgemerkt wordt dat de Collse watermolen politiek wellicht meer in de smaak zal vallen, gezien de plaats (tussen Eindhoven en Nuenen). De markering van bijzondere plaatsen komt evenmin van de grond. Samen met Nico Arts wordt geprobeerd op Meerhoven een project op te zetten. (beelden Montgomery en Churchill, markering gevallen bommen). Geld is bij geen van de projecten een probleem, alleen bestaat de kans dat sponsoren afhaken als de gemeente de voortgang van de plannen blijft belemmeren.
De  eerst aangesproken ambtenaar zou ook verantwoordelijk zijn voor het vervolgtraject, maar in de praktijk werkt dat niet zo. Dit is een goed punt voor een volgend gesprek met de wethouder. Ook lijkt het een goed idee de bestaande plannen op onze website en die van Eindhoven in Beeld te zetten. De website van Eindhoven in Beeld heeft al een directe link met de site van Van Abbe, dus dat levert evt meer bezoekers op.