Het kerkbestuur van de Petrusparochie in Woensel heeft voor bijna al haar vastgoed een nieuwe invulling kunnen vinden. Alleen de St. Jan Evangelistkerk aan de Koning Arthurlaan wil het slopen om met de opbrengst de andere kerken in stand te houden. De architect van deze kerk is Joost van der Grinten, een zeer gerenommeerd architect die onder andere Hoog Catharijne in Utrecht heeft ontworpen en de faculteit industrieel ontwerpen in Delft heeft opgezet. De kerk lijkt daarom een nader onderzoek waard. Ook de Stichting Wederopbouw vindt dit een belangrijke kerk.

De mooie neogotische kapel achter het seniorencomplex aan de Kloosterdreef is in bezit van Wooninc en staat op de nominatie voor sloop. Het is zinvol om met Wooninc in gesprek te gaan. Ook de parochie zou de kapel – die nog in gebruik is – graag willen behouden.

De H.Hartkerk aan de Ploegstraat en de Gerarduskerk hebben nu een herbestemming.

We hebben nu een lijstje van Rooms-Katholiek erfgoed waar een herbestemming voor gezocht wordt, of dat men wil slopen, te weten: het Clarissenklooster, de Theresiakerk, de Antoniuskerk
aan de Fazantlaan, de Fatimakerk, de St. Janskerk aan de Koning Arthurlaan, de H.Hartkapel achter het Petruspark en de Steentjeskerk. In de Theresiakerk zijn schilderingen van Charles Eyck en Albert Troost aanwezig.