Airco dak rijksmonument Markt

Uit onze notulen:

25 mei 2016

Wij sturen een briefje aan de gemeente, dat wij hebben geconstateerd dat de airco op Markt 23a is verplaatst.

2 maart 2016

De werkgroep heeft gesproken over de monumentenschouw, die nu op korte termijn zal worden georganiseerd voor ambtenaren en politiek. Hierin zal ook Markt 23 (airconditioningsinstallatie) worden opgenomen. De aanvraag voor een vergunning voor het verplaatsen van de airco-installatie op de Markt is binnengekomen. Hierop kan pas gereageerd worden als de vergunning is verleend.

2 december 2015

Er gaat een brief naar de gemeente om helderheid te krijgen over de vorderingen met de airco op de Markt. Wat is de termijn die de eigenaar nog wordt gegund?

21 oktober 2015

De airco op de Markt is nog steeds niet verplaatst.

9 september 2015

Rijksmonument Markt 23a/Marktstraat 1 wordt nog steeds door een megaairconditioningsinstallatie ontsierd. Volgens mededelingen van de gemeente is er overleg met de opdrachtgever (wie is dit?), waarna de installatie zal worden verplaatst.

22 juli 2015

De airco op het dak aan de Markt is nog niet verwijderd, terwijl dit volgens de aanschrijving van de gemeente wel had moeten gebeuren. Mogelijk zijn er ontwikkelingen die ons zijn ontgaan, omdat de gemeente ons niet op de hoogte heeft gehouden. Wij zullen een nieuwe brief sturen om te wijzen op de reeds verlopen termijn uit de brief van de gemeente aan de eigenaar.

Project: Airco dak monumenten Markt
Adres: Marktstraat 1
Bouwjaar:
1925 en 1912
Probleem:
Een grote airco-installatie verstoorde het zicht op het Rijksmonument Markt 1 (links), inmiddels is gebleken dat een andere airco/afzuiginstallatie op het dak van het hoekpand met de Marktstraat is geplaatst en evenzo het beeld op het monument verstoort.
Doel: het uit het zicht krijgen van de airco-installaties
Resultaat: de airco op het smalle rijksmonument is naar achteren verplaatst, de airco op het hoekpand is onder de aandacht gebracht van de ambtenaren van de monumentenafdeling.