Oude boerderijen

Uit onze notulen:

13 maart 2019

Uitgebreide info van Wim Beelen ontvangen. Goed rapport. Er wordt aan Wim gevraagd of wij dit aan de ontwikkelaar (vd Pauwert) mogen doorsturen.

19 december 2018

De boerderij uit 1583 aan de Jeroen Boschlaan wordt ingericht als kantoor voor architectenbureau Van de Pauwert, die ook de boerderij langs de straat in gebruik zal nemen. Wij hebben voorlopige plannen ingezien en zijn tevreden met het voorstel (o.a. om de stenen gevel van de schuur te vervangen door een glazen gevel).

25 april 2018

De boerderij aan de Jeroen Boschlaan zou door de gemeente zijn verkocht aan Frans Tielemans/Architecten Van de Pauwert. Wij hebben de allereerste schetsen voor het plan gezien en zijn daar positief over.

14 maart 2018

De boerderij aan de Jeroen Boschlaan wordt door de gemeente verkocht. Wij hebben met een geïnteresseerde (Architecten Van de Pauwert) gepraat en waren daar positief over.

7 november 2012

De gemeente wil de boerderij aan de Jeroen Boschlaan verkopen met restauratieplicht voor de schuur. De nieuwe eigenaars krijgen zeven jaar de tijd om het gebouw te redden.

18 juli 2012

Er bestaat het plan om de boerderij aan de Jeroen Boschlaan te verkopen met restauratieplicht van de oude boerderij. Maar de eigenaar krijgt dan wel tien jaar de tijd om dat plan uit te voeren.

18 mei 2011

Blijkbaar is de kleurstelling in de kozijnen en deuren bij de boerderij aan de Jeroen Boschlaan geheel volgens advies en afspraak met de gemeente.
In Best is een oude boerderij uit het jaar 1261 ontdekt. Een zeer bijzonder en oud pandje, waar nodig iets aan moet gebeuren. Wij zullen de Rijksdienst vragen om stappen te ondernemen of ons te adviseren hoe we hierbij kunnen assisteren.

6 april 2011

T.a.v. de boerderij aan de Jeroen Boschlaan is een lelijke kleur groene verf gebruikt.

17 april 2007

De boerderij op Strabrecht is inmiddels gesloopt.

12 december 2006

De Eindhovense boerderijen hebben de belangstelling van de GMC, inclusief de boerderijen op Bokt.

19 september 2006

Er wordt geïnformeerd in hoeverre het juist is dat de gemeente de boerderijen op Bokt wil verkopen. Dit gezien het feit dat die samen met de laatste boerderij op Esp, met hun hagen, bomen en perceelsgrenzen in dit natuurgebied een waardevol cultuurhistorisch ensemble vormen. Er wordt geïnformeerd bij Trefpunt Groen of die is geïnformeerd.

6 juni 2006

Nu de verkoop van de boerderijen op Gennep niet doorgaat, lijkt de gemeente van plan de boerderijen op Bokt te verkopen. De boerderijen op Bokt en  de laatste op Esp vormen met hun hagen, bomen en perceelsgrenzen in waardevol cultuurhistorisch ensemble voor de ‘Groene Poort’, waarmee de
gemeente momenteel reclame maakt. De voorzitter zal een brief aan B & W sturen waarin om opheldering wordt gevraagd over de verkoopplannen.

6 januari 2006

Het ligt in de bedoeling een boerderij in Bergeijk die op de Rijkslijst staat daarvan te verwijderen. Wij steunen acties om dit te verhinderen.

Project: Oude boerderijen
Adres:
Bouwjaar:
Probleem:

Doel:
Resultaat: